pátek 30. ledna 2009

Jak se kam malovat..


Zvýraznění očí

Dobře upravené obočí přitahuje pozornost k očím a vyvolává dojem, že jsou větší. Barva obočí by měla být v souladu s odstínem vlasů a celkovým barevným laděním make-upu. S očními stíny dosáhnete nepřeberného množství efektů. Můžete použít max. čtyři různé odstíny: neutrální jako podklad, hlavní barvu, tmavší tón pro zdůraznění a světlejší na prosvětlení. Účinným prostředkem jasnému vykreslení očí jsou oční linky. Závěrečnou tečkou jsou pečlivě nalíčené řasy. Řasenku nanášejte už od vnitřního koutku oka a po obou stran řas.


Líčení rtů

Rtěnka by měla sjednotit ostatní barvy a celkově oživit obličej. Konturovací tužkou dodáte ústům jasný úhledný tvar. Aby se vám sní lépe kreslilo, vetřete do rtů trochu hydratačního přípravku. Rtěnku aplikujte štětečkem - bude nanesená přesně a rovnoměrně. Pak si otiskněte rty do papírového ubrousku, tím se odstraní přebytečná barva. Chcete-li mít rty matné přepudrujte je, pokud lesklé použijte lesk.

Natočte řasy

Pro dokonalý výsledek před nanesením maskary řasy natočte s pomocí speciálních kleštiček. Natočené řasy vypadají mnohem lépe a otevírají očí.

Jak opticky zvětšit/zmenšit rty?

V prvním případě na rty patří jenom velmi světlá rtěnka či lesk, pokud se na to cítíte, tak v sytě růžové - tato kombinace je hitem londýnského podzimu.

Jaké barvy očních stínů jsou teď v módě?

Vždy a zcela zásadně volím barvu stínů k očím: vše, co změkčuje a zvýrazňuje barvu a hloubku oka, je v pořádku, to ostatní, jakkoli in, jsou vyhozené peníze. Takže, jiné barvy podzimu pro modroočky, zelenoočky a pro čokoládově hnědé oči! Krásně se líčí zelené oči - zkuste třeba kombinaci khaki zelené, zlaté a vínové, která zaručeně rozzáří zeleň duhovky a navíc je super in! Modré oči nádherně vyniknou v bronzových nebo meruňkových odstínech, letos je zkuste kombinovat s temně lilkovou, výsledek vypadá opravdu krásně tajemně. Odvážnější světloočky by si měly před společenskou sezónou rychle pořídit krabičku kvalitních stínů černých jako saze. Hnědoočkám budou z barev letošního podzimu vyloženě slušet odstíny lila, vínové, sytě fialové v kombinaci s jemným

Jak zvýraznit zapadlé oči?

Zajímavý tvar oka, zkuste tento postup. Důležité je správné vykrytí kruhů pod očima a stínů kolem nosu. Použijte světlý tekutý korektor spíše žlutavé barvy, nikdy do růžova. Minimální množství zaťupejte prstem do ztracena. Víčka prosvětlete, klidně i perleťovým stínem. Teď přijde to hlavní, tmavší kontura. Spodní linku veďte podle tvaru oka asi od poloviny směrem ven a protáhněte dál. Tmavším stínem rovněž vystínujte vnější koutek a také hranu oblouku. Tmavý stín ani linka by rozhodně neměly být přes celé horní víčko, ale pokud je budete jenom prosvětlovat bez kontury, žádoucího výsledku nedosáhnete. Dobře vypadá jiskřička třpytu ve vnitřním koutku.perleťovým třpytem - zlatobéžovým či stříbřitě fialkovým.




2 Comments:

Anonymní said...

caw jolano to jsem ja venda tenhle blog je fokt zajimavej celej sem ho procetl !!

Feodora said...

Jo děkuju a mam ted nowý blog jukni se na nej........http://joliczek.blog.cz/